AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

ŠTRKOVÉ PARKOVISKO


Po dokončení stavby domu sme rozmýšľali nad tým čo s parkovaním. Pôvodný zámer bol veľký prístrešok pre dve autá a zámková dlažba. Neskôr sme od prístreška upustili keďže sa má jednať o racionálnu výstavbu :). Prístrešok nie je zlou myšlienkou avšak skôr je to o komforte ako o účelnosti. Zimy už nie sú také tuhé a parkoviská na sídliskách sú plné aut bez prístreškov. Ako ochrana pred krupobitím by to mohla byť avšak platí zákon schválnosti, ktorý hovorí, že akurát vtedy bude auto stáť niekde inde pod holým nebom. V panelákoch prístrešky veľa ľudí vôbec nerieši a iba malé percento má garáž. Garáž má omnoho lepšie využitie hlavne ak v nej auto neparkuje v podobe dielne či skladu. Parkovať v garáži je výhodou predovšetkým v zimnom období.
Zámkovú dlažbu sme zamietli po niekoľkých skúsenostiach s "ľadovcom", ktorý sa pár krát do roka na cestách objaví. Tým, že sme na svahu nemuselo by zaparkovanie dopadnúť najšťastnejšie nehovoriac o potrebe obrubníkov a oporných múrikov. Navyše naša obec nie je naklonená tomu, aby si obyvatelia upravovali vjazdy k domom na obecných pozemkoch.

Ako ekonomická alternatíva sa nám javilo štrkové parkovacie státie, ktoré je v zahraničí s obľubou využívané. Išlo o to, aby sme vybudovali jednoduchú pevnú plochu na parkovanie áut. Ďalším kritériom bola bezúdržbovosť.

Po stavbe domu sme používali provizórne parkovacie státie, ktoré bolo tvorené zvyšným makadamom zo stavby fr. 16-32 mm. Pod časťou bola aj geotextília. Vrstva makadamu ca od 2 do 10 cm. Štyri roky na "štrku" parkujeme a problém v podstate nebol. Nevkusne pôsobila prerastajúca tráva a nekomfortne sa chodilo po väčšej frakcii kameniva.

Pôvodný stav

Pôvodný stav

Pri štrkových plochách je najdôležitejšia únosnosť, aby sa netvorili koľaje a aby bol povrch súdržný aj po rokoch. Na tento účel sa používajú rôzne zatrávňovače či už plastové, alebo betónové. 

Zatrávňovače si často vyžadujú pripravený podklad takmer ako pod zámkovú dlažbu a iba cena samotných zatrávňovačov sa pohybuje od 8 eur / m2. Existujú však aj iné riešenia, ktoré u nás nie sú až tak rozšírené a to geobunky.

Osadené geobunky

Geobunky sa používajú v rôznych oblastiach stavebníctva. Vypĺňajú sa zeminou, kameňom, alebo betónom. Využívajú sa ako protierózna ochrana svahov, na zvýšenie stability brehov korýt riek a v neposlednom rade aj na štrkové cesty a parkovacie státia. Geobunky zvyšujú únosnosť podložia. Ich aplikácia si nevyžaduje množstvo techniky a pracovnej sily. Princíp geobuniek je založený na roznášaní tlaku od kolies do stien buniek. Týmto sa zvyšuje únosnosť takto pripravenej vrstvy čím sa úplne eliminuje tvorba nežiadúcich koľají.


Pred osadením geobuniek sme "vyrovnali" podklad za pomoci bágra. Dorovnali sme to ručne a zhutnili malou vibračnou doskou (100 kg). Keďže parkovacie státie bude napojené na cestu, znížili sme úroveň terénu pri ceste o ca 12 cm.

Príprava podkladu

Príprava podkladu
Príprava podkladu

Po príprave podkladu sme osadili geotextíliu. Tá má slúžiť na odseparovanie terénu od vrchnej vrstvy makadamu a má zabrániť vtláčaniu kamienkov do pôdy

Osadená geotextília

Následná pokládka geobuniek výšky 10 cm. Takáto výška je optimálna pre tento typ použitia. Cena geobuniek ca 5 eur / m2. Geobunky sme objednali zo stránky geobunky.sk, ktorú môžem odporúčať. Fajn prístup, dá sa dohodnúť doprava aj cena. Keďže pôvodný plán som mal osadiť geobunky troška ináč tak počas realizácie mi jedna chýbala. Podarilo sa mi rýchlo dohodnúť na dodatočnom doručení. 

Geobunky je možné fixovať nastrihanými roxormi zatlčenými v zemi alebo postupným navážaním vrstvy kameniva.



Na finálne navezenie makadamu frakcie 8-16 mm pre tých, ktorí sa nekamarátia s fúrikom a lopatou je ideálne použiť mechanizmus :). 

Po navezení a urovnaní povrchu je potrebné povrch zhutniť. Mriežka geobuniek by mala byť zakrytá preto viditeľné miesta boli doplnené kamenivo. Ak ju predsa len niekde vidieť nie je to problém.

Typ geobuniek TPD 36 (36 buniek na m2) výšky 10 cm. Makadam bol použitý frakcie 8-16 mm v celkovom množstve ca 20 ton. Celková plocha parkovacieho státia 100 m2.

Cena na 100 m2 parkovacieho státia: 20 t drveného kameniva fr. 8-16 mm vrátane dovozu 250 eur , geobunky výšky 10 cm TPD 36 (36 geobuniek na m2) 500 eur, geotextília 100 eur, práca bágrom ca 100 eur. Spolu 950 eur. V tom nie je započítaná ručná práca a vibračná doska.

Finálny výsledok

Ak sa ti tento blog páči prispej na kávu.




Komentáre

  1. Odpovede
    1. Najlacnejsiu aku mali :). Resp. mali len jeden druh bola taka tensia. Na gramazi moc nezalezi ide iba o odseparovanie.

      Odstrániť
  2. ako dlho už máte toto parkovisko? zaujímali by ma dlhodobejšie skúsenosti. prerastanie buriny. presuny štrku. prípadně nutnosť dopĺňania štrku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minuly tyzden som ho robil :). Skusenosti so strkom mam obcas nejaka burina s objavi avsak len v kamienkoch drzi tak sa da velmi jednoducho vytiahnut. Nie je problem.

      Odstrániť
    2. Dobrý deň, aké sú prosim Vas skúsenosti po roku užívania? Objavili sa nejaké nedostatky? Isli by ste do tohto riešenia znovu. Ďakujem.

      Odstrániť
    3. Dobry den je to funkcne a pevne aj po case. Netvoria sa ziadne kolaje. Riesil by som to aj teraz rovnako. Ucel to splna.

      Odstrániť
  3. Zdravim, pekne to je :) Tiez hladam riesenie statia na obecnom pozemku, pod ktorym idu siete - hento je mozne ciastocne rozobrat v pripade rozkopavky? Vopred diky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, dakujem. Nenazval by som to "rozobrat". Urcite sa daju kamienky vybrat bunka prerusit a realizovat vykop. Nasledne spatne doplnit chybajuce miesto bunkami nebude problem. Da sa to.

      Odstrániť
    2. Dobry den. Prosim vas o info odkial ste dokazali nakupit biely strk za 250€/20t s dovozom, nakolko po prieskume na nette som zistil ze 1 big bag (1,4t) pozaduju okolo 380€. Dakujem za info

      Odstrániť
    3. Dobry den, ono to nie je biely strk. Mozno sa tak troska javi, lebo je zapraseny. Je to klasicky lomovy drveny kamen z lokalneho lomu nic extra ;). On je taky skor do modra ked ho oplachol dazd.

      Odstrániť
  4. Dobry den, chcem sa spytat, ci pri zaparkovani sa na geobunkach aj tocite? Ide mi o ich stabilitu a tiez ci sa parkuje na nich iba osobnymi autami a ci nahodou nie aj SUV. Dalej by ma zaujimalo ci nenastali po dlhsom case problemy od pokladky? Planujem robit plochu 120m2 s parkovanim na SUV a hlavne pocitam s manevrovatelnostou na ploche lebo je problematicky pristup k parkovaniu. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, tak ak budete na mieste tocit s volantom potom bude potrebne s nohou ten strk troska rozhrabat - predsa je to len strk :). Geobunky to zvladnu. Pokial sa budete tocit normalne za jazdy nevidim problem. Parkujem osobne auta ale mozem povedat, ze ani SUV nebude ziadny problem - pozrite vyssie niekolko tonovy bager na nich vysiel a bolo to v pohode. Zatial ziadne problemy od pokladky nie su.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára