AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Kuchyňa

Kuchyňa bola spravená už skôr, no dlho trvalo pokiaľ sa úplne dokončila. Po nasťahovaní každá činnosť trvá akosi dlhšie =D. Dvierka akrylát biela lesklá, kuchynská doska žula, hliníkové madlá, sklenená zástena. Za druhými dvierkami z pravej strany je umývačka riadu. Štandardná výška kuchynskej linky, ktorú Vám ponúknu v klasických kuchynských štúdiách je 82 cm. Osobám nad 170 cm takáto výška nemusí vôbec vyhovovať. Naša kuchyňa má výšku 90 cm.

Na webe sa mi predsa podarilo nájsť fajn ilustráciu, ktorá hovorí o výške kuchyne vzhľadom na výšku osôb. Pri vyšších skrinkách ako 82 cm si však treba dať pozor a vyriešiť zabudovanie umývačky, ktorej väčšie rozmery nevyhovujú. 
Americká chladnička bola podmienka kuchyne v dome.

Drez pod pracovnou doskou je veľmi praktický. Postačuje zhrnúť nečistoty z dosky.

Uložného priestoru je dostatok.
 Osvetlenie pracovnej dosky LED pásom.


LED pás osvetlí celú obývačkokuchyňu. 
Ak chcete mať dostatok svetla LED pás voľte typu 2835, prípadne 5630 s výkonom okolo 20W/m. LED 2835 dosahuje až 100-110lm/W. Pre predstavu klasická 100W žiarovka má okolo 1200 lm, čo je 12 lm/W. Metrový LED pás typu 2835 ma svetelný výkon porovnateľný s piatimi klasickými 100W žiarovkami. Farbu preferujem studenú bielu. Pri LED pásoch s takýmto výkonom je veľmi dôležité chladenie, preto asi najvhodnejšie je umiestniť LED pás do AL profilu či už zapusteného, alebo pripevneného na povrch.


 Pri umelom osvetlení. 

Na záver pár fotiek z montáže:









Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre

  1. Dobrý deň prajem, ako užívateľ domu podľa tohto projektu, myslíte si, že by sa do kuchyne zmestil ešte ostrovček 1x1,20 aby sa okolo v pohode chodilo? Žiadne tlačenie sa:) ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, ostrovcek by sa zmestil bez problemov no potom by bol troska problem s umiestnenim stola. My sme volili velky jedalensky stol a spolu s ostrovom by to uz neposobilo takym otvorenym dojmom. Pracovna plocha v tom nasom pripade je navrhnuta tak, aby bola co najvacsia.

      Odstrániť
  2. Zdravim, prečo ste neriešili digestor s odtahom do exteriéru ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, jednym dovodom su tepelne straty v zime, druhym podstatnejsim je riziko vzniku kondenzu, ktory je potrebne riesit. Existuju reku s pripravou na digestor. Taku som vsak nemal. S odstupom casu to vyhodnocujem ako spravne rozhodnutie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára