AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Zvuková izolácia priečok

Priečky sú vymurované po paronepriepustnú fóliu. Medzi priečkami a fóliou je cca 15 cm medzera, ktorá poslúžila aj na jednoduché vedenie rozvodov vzduchotechniky. Táto medzera pomôže k šíreniu zvuku medzi izbami, preto je potrebné vykonať zvukové doizolovanie.



Pórobetón nie je moc dobrým zvukovým izolantom. V spojení s dierami nad priečkami môže dochádzať k nadmernému šíreniu zvuku medzi izbami v dome. Zvukovú izoláciu netreba podceňovať. Medzi priečky a parozábranu sa "natlačila" minerálna vlna Isover Domo 039 (rovnaká izolácia je použitá aj v strope)






Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.





Komentáre

  1. Ahoj , nebojis sa ze ti bude vlhnut vata medzi prieckou a parozabranou kedze je pod parozabranou?Alebo jej izbova vlhkostnad sdk nevadi?Najme v kupelni?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebude vlhnut, nema dovod. Na vlhnutie musia byt splnene podmienky a to teplota rosneho bodu a patricna vlhkost :).

      Odstrániť
    2. Zdravím, použil jsem podobný postup, kterým jsem se u Vás inspiroval. Potřebuji dotěsnit cca 6 cm prostoru mezi příčkou a parozábranou, jen v mém případě, jsou použity děrované cihly, které nejsou z vrchu uzavřené. V tomto případě asi nebude vhodné, použít přímo vatu, nemám pravdu ?

      Odstrániť
    3. Z vrchu je vhodne tie diery omietnut nasledne sa da pouzit aj vata

      Odstrániť
  2. Zdravim, mne ostali 5-10cm medzeri medzi porfixom a parozabranou. Mozem stlacit 20cm vlnu na 5-10cm? Viem, ze stlacenie horsi teploizolacne vlasnosti, ale ako je to so zvukom?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára