AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Zateplenie podlahy

Pri zatepľovaní rodinných domov sú najviac podceňované základy a podlaha. 
Jedna osoba EPS reže na požadované rozmery a druhá ho ukladá na podlahu. Kompletné zateplenie podlahy v dvoch vrstvách zrealizované za dva dni. So stolovou rezačkou by to išlo ďaleko rýchlejšie.



Pred pokladaním podlahového EPS sa na asfaltové pásy natiahla obyčajná LDPE fólia hrúbky 30 mikrónov. Táto fólia oddelí EPS od asfaltových pásov. Vraví sa, že EPS a asfaltové pásy sa nemajú radi. Podľa môjho názoru problém nebude s asfaltovými pásmi, ale skôr s penetračným náterom, ktorý EPS bezpečne leptá.




Na zateplenie podlahy sa použil EPS 150S (Polyform, tabule obľúbeného formátu 2x1m). EPS sa ukladal tak, aby boli eliminované medzery medzi jednotlivými tabuľami medzi sebou a pri stene. Kusy sa vždy dorezávali málinko väčšie, následne som po nich doslova skákal, aby tam vošli. EPS ukladaný v dvoch vrstvách. Spodná vrstva 100 mm a na to 150 mm. Spolu zateplenie podlahy 25 cm EPS 150S.



Medzery medzi EPS doslova eliminované. Tam, kde medzierka predsa len zostala použila sa PUR pena. Spotreba EPS 150S hr. 100 mm 59 ks a hr. 150 mm 59 ks (spolu 29,5 m3). Cena EPS 150 S 66,8 eur/m3. Ani neviem ako sa mi podarilo vyrátať spotrebu, ale zvýšilo sa po jednej tabuli z obidvoch hrúbok.

Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre

  1. Ahoj, nerovnosti asfaltovych pasov (najma ich spoje) si nejako vyrovnaval? Nejakym podsypom alebo niecim podobnym?
    Dakujem.
    Dusan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dusan, nie malymi nerovnostami par mm (2-3) sa nie je nutne zapodievat. EPS sa malinko prisposobi a nakoniec ho pritlaci poter.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára