AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Priečky

Murovanie priečok
Priečky sa vymurovali po zaizolovaní stropu minerálnou vlnou a po osadení paronepriepustnej fólie, ktorá je neprerušená v celom dome. Pod priečky sa samozrejme vopred natavili asfaltové pásy podobne ako pri obvodovom murive. Priečky sú hrúbky 150 mm, hlavná stužujúca priečka má 200 mm. Priečky pri pórobetóne je nutné voliť hrúbky min. 150 mm z dôvodu zvokovo izolačných vlastností.


Počas murovania priečok.



Priečky vymurované po paronepriepustnú fóliu. Aj keď sa to nezdá (fólia "visí") medzi priečkami a fóliou je medzera cca 10-12 cm, ktorá bude slúžiť pre účely montáže rozvodov vzduchotechniky a iných inštalácií. Nad otvormi sa osadili preklady. Nepovedal by som, v čom spočíva pointa celého prekladu. Detail na ďalšom obrázku.

Detail prekladu "v reze". Betónový kváder cca 10 x 5 cm po celej dĺžke, ktorý je vystúžený cca 2 - 3 prútmi železa cca fi 5 mm a vložený do porobetónových tvárnic. ... to je všetko ... a stojí to dosť. Keby som to vedel skôr, určite by som tieto preklady nenakúpil, ale jednoducho vyrobil zo zvyšného železa a betónu. 



Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre