AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Výber a kúpa pozemku


Od začiatku sme išli do výstavby s tým, že pôjde o rodinný dom s nízkou potrebou tepla na vykurovanie, preto bol pre nás výber vhodného pozemku veľmi dôležitý.

Lokalita
Keďže sa nám pozemky v Spišskej Novej Vsi (od 40 eur/m2), Levoči (od 30 eur/m2), Poprade (od 80 eur/m2) zdali v tom čase pridrahé (chceli sme okolo 1000 m2) hľadali sme lokalitu s dobrou občianskou vybavenosťou a dostupnosťou. Čo sa týka dochádzania osobne si myslím, že ak už musíte sadnúť do auta je úplne jedno či cestujete 5 alebo 15 km.

Spišský Hrhov
Aj keď v súčasnosti je ponuka pozemkov na Spiši široká výber toho "pravého" nie je zďaleka taký jednoduchý. Nájdete pozemok s vhodnou orientáciou, no občianska vybavenosť žiadna a aj pre najmenšiu drobnosť musíte utekať do mesta nehovoriac o škôlkach, školách a pod. V prípade lokalít s dobrou vybavenosťou máte zasa problém s výberom pozemku s vhodnou orientáciou, alebo cena pozemku je neprimerane vysoká. Po dlhšom čase sa nám podarilo vybrať pozemok s vhodnou orientáciou v Spišskom Hrhove. Ani tento pozemok nebol úplne podľa našich predstáv, no obávam sa, že bez určitých kompromisov by sme nič nevybrali dodnes.

Parametre pozemku
Náš pozemok sa nachádza v novej časti Spišského Hrhova v "miernom" svahu ("mierný" svah vysvetlím neskôr) a má rozlohu 1000 m2.



Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.





Komentáre