AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Dlažba v technickej miestnosti - svojpomocná pokládka.

V technickej miestnosti sú zväčša kladené vyššie požiadavky na mechanickú odolnosť podlahy voči poškodeniu a pôsobeniu vody (vytečenie práčky, pretečenie kotla alebo bojlera atď.). V tej našej bude okrem iného umiestnená práčka so sušičkou, preto tento priestor bude často využívaný. Podlahová krytina, ktorá splní požiadavky a bude ekonomicky nenáročná je jednoznačne dlažba. Keďže technická miestnosť má len pár metrov štvorcových svojpomocná pokládka nebude časovo náročná.
Na podklad sa pomocou hrebeňového hladidla nanesie celoplošne flexibilné stavebné lepidlo a následne sa vloží dlažba, ktorá sa poklepaním gumovým kladivom výškovo aj polohovo zarovná. Celá technická miestnosť je mierne poterom vyspádovana vľavo k stene pri ktorej sa nachádza podlahový odtok. Tento odtok je viac menej "havarijný" a slúži pre prípad "vytečenia" práčky, bojlera, kotla, chladničky. Podlahy pre "havarijné" odtoky nie je nutné spádovať. Túto informáciu som dostal až keď prišli "poterári". Keďže odtok už bol osadený tak sa to vyspádovalo. S rozmeriavaním miestnosti aby "dorezy" kachličiek boli na obidvoch stranách rovnaké sme si starosti nerobili. Je to predsa technická miestnosť a podlaha sa neskôr založí s kdejakými vecami a regálmi.

Dlažba použitá formátu 32 x 32 cm typ Beige (výrobca Cersanit) kúpená v Merkury Markete za 4,5 eur / m2. Obával som sa kvality a hlavne odchýlok v rozmeroch. Na moje počudovanie bola úplne presná a kvalitatívne som nezaznamenal žiadny problém. Robilo sa s ňou dobre. Celková spotreba 7 m2. Technická miestnosť má 5,3 m2. Pár kachličiek sa zvýšilo "do rezervy". Z toho vychádza odpad cca 20 percent. Odpadu by bolo menej (okolo 10 percent) avšak z kachličiek sa dorezával aj soklík. Pri týchto dorezávkach bolo odpadu viac. Špáry sú šírky 2 mm.










Dlažba položená, vyčistená a pripravená na špárovanie.



Nakoniec sa pomocou silikónového hladidla naniesla špárovacia hmota, ktorá sa po miernom uschnutí utrela vlhkou špongiou, ktorá špáry pekne zarovnala.









Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre