AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Poter

Žiadná sádra ani iné vymoženosti dnešnej doby. Klasický betónový poter.
V prvom rade sa nechal doviesť piesok - Batizovce fr. 0-4 mm spolu 25,94 t (cena 17,81 eur/t vrátane dovozu). Na poter sa použije zhruba polovica. Druhá polovica sa využije pri realizácií chodníkov. Výhodnejšie je doviesť naraz celý kamión piesku. Podobne to bolo aj s makadamom. Vyjde to takto lacnejše. Taktiež sa doviezol cement 32,5R. Spotreba cementu bola 70 x 25 kg.



 Cement 32,5R (cena 2,45 eur / 25kg)




Betónaž poterov. Zmes bola transportovaná ako polosuchá.


 Finálna hrúbka poteru 6-7 cm. Cena za prácu 4,55 eur / m2.


To, ako je poter zrealizovaný (hlavne rovinatosť) sa dá zistiť až po vytvrdnutí a hlavne pri osádzaní podláh a soklových líšt.


Teplota v dome bez kúrenia zatiaľ nepoklesla pod 15 stupňov a to sú vonku už mrazy.











Zabétonóvané. Výsledná cena poteru vrátane materiálu a práce 8,2 eur / m2. Keďže nebola možnosť zabezpečiť riečný piesok a dodávateľ poterov odsúhlasil piesok z Batizoviec objednával sa tento. Nevýhodou je výsledná štruktúra povrchu poteru, ktorá je pórovitejšia ako v prípade použitia riečného piesku. Kvalitu poteru to však neovplyvňuje. Pri použití riečného piesku je výsledný povrch dokonalé hladký.


Vlhkosť v dome viac než 90 percent. Keďže dom je takmer vzduchotesný vlhkosť sa nemá šancu odvetrať cez murivo prípadne netesnosti. Odvlhčovač beží takmer nonstop. Za noc sa naplní 5 L zásobník a taktiež sa vetrá. Je potrebné spraviť omietky, SDK konštrukciu a namontovať rekuperáciu, ktorá bude efektívne a hlavne kontinuálne vetrať.


Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre

  1. Len tak zo zvedavosti... Preco si sa prosim Ta rozhodol pre cementovy poter a nie anhydritovy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cementovy nie je nachylny na poskodenie vlhkostou a pred pokladkou dlazby nie je potrebne nic brusit. Taktiez cena betonoveho je nizsia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára